ЗА НАС

FriaFire е запазена марка на Фриг ЕООД. Основана през 2008 година, близо 15 години носи търговското име Биокамини ФРИА. За тези години ние успяхме да се наложим като едни от малкото, чиито продукти са съчетание от функционалност, икономичност и гъвкавост. Нашата цел е да представим на българския пазар биокамините – модерен и бързо навлизащ в Европа и света продукт.

Векове наред огнището е символ на дома, уюта и топлината. Като модерна негова интерпретация камината може да се възприеме за сърцето на всеки дом. Различните разновидности, стилове и модификации, през които тя преминава не променят значението и функциите й. Тя е онзи специфичен елемент, който създава неповторима атмосфера. В съвременния свят към камината се отправят все по-комплексни изисквания. Тя трябва да бъде с модерен дизайн, отговарящ на вътрешния интериор на дома. Да запазва прекия визуален контакт с огъня, но същевременно да използва икономични и екологични източници за топлина.

Нашата цел е да представим на българския пазар биокамините – модерен и бързо навлизащ в Европа и света продукт.
Ето защо се обърнахме към биокамините като източник на топлина, уют и романтика за Вашия дом. Те са икономични, практични, стилни, с красив дизайн, лесно достъпни за всеки, използват за гориво екологично чист продукт, не отделят дим и опасни за здравето вещества, нямат нужда от комин, като дори могат да подпомогнат домашния бюджет. Този комплекс от предимства ги прави много ефикасни и атрактивни. FriaFire се наложи като лидер на българския пазар – благодарение на сплотения ни тим от архитекти, инженери и изпълнители.

Ние предлагаме на своите клиенти не само с продукти от водещи европейски производители, но и сме единствената засега фирма на нашия пазар с биокамини изцяло проектирани и произведени в България. Можем да се похвалим с единствения специализиран шоурум на балканския полуостров, където могат да се видят над сто изложени модела от различните типове – стенни, стоящи, класически, биокамини за вграждане, различни горивни камери, горивни клетки и аксесоари.

FriaFire се наложи като лидер на българския пазар – благодарение на сплотения ни екип от архитекти, инженери и изпълнители.

Съобразявайки се с най-новите технологични тенденции свързани с автоматичните горивни камери и камини с дистанционно управление на пламъка, решихме да си сътрудничим със световноизвестните производители Ebios Fire, GlammFire, Planikafires, Cocoon Fires и EcoSmart Fire като станахме техни официални представители за България. Произвежданите от тях биокамини за мнозина са символ на елегантен и модерен начин на живот, а успехът им се дължи на уникален продуктов дизайн в комбинация с високо качество на изпълнението и вложените материали. Всеки модел има свой собствен стил и неповторима елегантност за разнообразен интериор.
Като модерна разновидност на камините предлагаме и най-новата технология за огнен ефект: MagicW-fire.


Заповядайте в нашия шоурум, за да разгледате моделите и да научите още много полезни и интересни факти.
С удоволствие ще Ви помогнем да изберете най-подходящата биокамина за Вас!

Кратка история на FriaFire

2008

В град София се създава Биокамини ФРИА като търговско име на ФРИГ ЕООД

Август 2010

Стартира първата уеб-страницата на Биокамини ФРИА

Октомври 2010

Официален представител на Höfer Chemie® за България

10 Октомври 2010

Сред много гости и приятели официално е открит шоурума на Биокамини ФРИА в София

Ноември 2012

Изработена е първата камина по индивидуална поръчка за клиент, създадена изцяло в България

Януари 2013

Oфициален представител за биокамини на Kratki® за България

2014

Биокамини ФРИА става официален представител на едни от най-големите производители на биокамини в света – ebios-fire, Planika Fires и GlammFire.

Април 2016

Уеб-страницата е изцяло обновена и модернизирана, отразявайки духа на предлаганите продукти

Август 2017

Официален представител на Cocoon Fires за България

Септември 2021

Официален представител на EcoSmart Fire за България

2022

Биокамини ФРИА официално става FriaFire

13Години опит
5500Доволни клиента
350Индивидуални проекта

Какво казват хората за нас?